
Jeg har i et par gange i løbet af vinteren lavet denne dejlige Gullashsuppe med rodfrugter. Det er en herlig vinterret, som jeg hermed giver videre til hvem det måtte have interesse. Opskriften er fra Anna Larsen i Søndagsavisen.
Ingredienser:
1 pk. bacon, skæres i tern
1 gult løg
½ rød chili
1 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
salt og peber
600 g skært oksekød
1 rød peberfrugt
1 gulerod
½ knoldselleri
1 bagekartoffel
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 buket timian, bindes
Tilbehør: lunt lyst fuldkornsbrød
Steg bacon let gyldent, læg det på fedtsugende papir * Skær løg og chili i fine og ultrafine tern, og vend det i olie med paprika og lidt salt * skær kødet ved og vend godt * skær peberfrugt, gulerod, selleri og kartoffel i tern, og kom det i gryden * Tilsæt tomater, bacon og timian. Spæd til med kogende vand, øg indtil der er 3 liter i alt * Krydr med salt og peber * Lad suppen simre i 1 time, fjern timian, pisk let i suppen, så kartoflerne jævner suppen let. Smag til og server med en god øl.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar